Wendy van der Meer

Foto Wendy van der Meer

Uitvoerend leiderschapsteam: 
Mens & Maatschappij


De maatschappij bestaat uit een heleboel mensen samen. De maatschappij valt of staat met hoe het met de mensen gaat. Kijk bijvoorbeeld naar het effect op social media. Negatieve berichten gaan heel makkelijk viraal, omdat iedereen daar zijn of haar mening op heeft en geeft. Een negatieve reactie geef je wanneer er bij jezelf al een frustratie leeft.

Ik geloof nog steeds in een slogan die Postbus 51 in de jaren 90 promootte, namelijk: “Een beter milieu begint bij jezelf.” Het woord milieu betekent niet alleen de natuur. Milieu staat voor jouw leefomgeving, je familie, de mensen waarmee je omgaat. Hoe gaat het met hen? Hoe gaan ze met situaties om? Wat spreken ze uit? Hoe reageer jij daar op en hoe ga jij daarmee om? Hoe gaat het met jou? Hoe ga jij met je eigen situaties om?

Mensen zijn kuddedieren. We kijken naar elkaar en hoe snel is het dan gebeurd dat je in de mening van een ander meegaat? Als negatief gedrag zo makkelijk is om in mee te gaan, dan moet dat nog beter kunnen werken als we het hebben over liefde voor een ander. In het omzien naar elkaar. In het er ‘zijn’ voor elkaar.

En dat is wat we willen met Mens en Maatschappij, dat we er zijn voor elkaar. Niet alleen binnen Christengemeente Hoogeveen, maar voor iedereen. Dat is namelijk hoe Jezus met mensen omgaat en wij dus ook.

Christengemeente Hoogeveen nieuwsbrief

Blijf op de hoogte