Harde lockdown tot en met 19 januari 2021

18-12-2020

Hallo lieve mensen,

Hoe gaat het met jullie? Hopelijk nog steeds gezond, gezegend en vol geloof!

Zoals jullie weten, is Nederland sinds dinsdag in een harde lock-down.  Scholen, winkels, theaters enz. moeten sluiten. Een harde slag voor veel mensen die hun baan of onderneming nu in zeer zwaar weer zien komen. De afgelopen dagen hebben wij als Geestelijk leiderschapsteam overleg gehad met elkaar en met andere voorgangers over wat wijs is om te doen. Een moeilijk vraagstuk. Enerzijds willen we openblijven met fysieke bijeenkomsten om zo een warm thuis te zijn voor onze familie, anderzijds hebben we ook met wijsheid te wandelen in deze wereld.

Na gebed en gesprekken hebben we besloten dat we de komende weken onze lessen en diensten online gaan aanbieden.

Hoewel het als kerk ons recht is om samen te komen, hebben we er toch voor gekozen om dit niet te doen. Uit naastenliefde, solidariteit en sympathie met alle andere geledingen in de samenleving die ook niet open mogen. Het is niet leuk, maar we willen het Coronavirus eronder krijgen. We houden dus nog even vol, in het vertrouwen dat God hier iets goeds uit voort zal brengen!

Concreet betekent dat, t/m 19 januari, het volgende:

• Vanaf zondag is er geen samenkomst in het gebouw, maar zijn de diensten alleen per livestream thuis te bekijken. Tot er meer informatie komt zullen lessen en diensten online te volgen zijn op Facebook, YouTube en via Zoom.
  • Dat betekent helaas ook dat de kerstdienst niet fysiek bijgewoond kan worden, maar we gaan er samen een warme onlinedienst van maken.

We begrijpen dat dit ook voor jullie impact heeft.
Laten we blijven bidden voor de overheid, je gemeentebestuur voor wijsheid en kracht, zodat we allen in vrede kunnen leven. Blijf naar elkaar omzien, en naar mensen in je omgeving die alleen zijn. Koester je gezin en familie. Kom er online bij en samen vanuit Het geloof kunnen wij ook deze berg verzetten. Zo zijn we de handen en voeten van Jezus.

Bedankt voor jullie gebeden, jullie giften, en jullie steun.

Gods zegen en hopelijk zien we elkaar snel weer.

Pastor Lucy, Robert en Jackeline

Christengemeente Hoogeveen nieuwsbrief