Ontmoet het team van Christengemeente Hoogeveen

Pastor Lucy Djababoe is de voorganger van Christengemeente Hoogeveen. Met haar hele hart gelooft zij dat Jezus het allerbeste wil voor de mensen in Hoogeveen en daarbuiten en dit draagt zij ook vol passie uit. De meeste zondagen verzorgt zij, onder leiding van de Heilige Geest, de verkondiging, die altijd ter opbouw is van Zijn Gemeente. Wat we vaak horen als reactie op de verkondiging, is dat deze goed te begrijpen is en toepasbaar in de praktijk.
Pastor Lucy heeft hart voor de mensen en dit is voelbaar wanneer je met haar praat of haar hoort praten. 
Plezier in het geloof is daarnaast ook duidelijk merkbaar door de visie die Pastor Lucy heeft voor haar gemeente.

MENS & MAATSCHAPPIJ
De maatschappij bestaat uit een heleboel mensen samen. De maatschappij valt of staat met hoe het met de mensen gaat. Kijk bijvoorbeeld naar het effect op social media. Negatieve berichten gaan heel makkelijk viraal, omdat iedereen daar zijn of haar mening op heeft en geeft. Een negatieve reactie geef je wanneer er bij jezelf al een frustratie leeft. 

Ik geloof nog steeds in een slogan die Postbus 51 in de jaren 90 promootte, namelijk: “Een beter milieu begint bij jezelf.” Het woord milieu betekent in mijn ogen niet alleen de natuur. Milieu staat voor jouw leefomgeving, je familie, de mensen waarmee je omgaat. Hoe gaat het met hen? Hoe gaan ze met situaties om? Wat spreken ze uit? Hoe reageer jij daar op en hoe ga jij daarmee om? Hoe ga jij met je eigen situaties om?

Mensen zijn kuddedieren. We kijken naar elkaar en hoe snel is het dan gebeurd dat je in de mening van een ander meegaat? Als negatief gedrag zo makkelijk is om in mee te gaan, dan moet dat nog beter kunnen werken als we het hebben over liefde voor een ander. In het omzien naar elkaar. In het er ‘zijn’ voor elkaar.

En dat is wat we willen met Mens en Maatschappij, dat we er zijn voor elkaar. Niet alleen binnen Christengemeente Hoogeveen, maar voor iedereen. Dat is namelijk hoe Jezus met mensen omgaat en wij dus ook.

Wendy van der Meer
Teamleider Mens & Maatschappij

 

Foto Wendy van der Meer
SAMENKOMSTEN
Jackeline de Groot
Elke zondagmorgen hebben we een gezellige samenkomst in het Des-gebouw in Hoogeveen.
We starten met koffie en een praatje, warmte staat voorop. De band Unity verzorgt de muziek waarmee er een goede sfeer wordt neergezet.
Naast onze pastor die bijbeluitleg verzorgt, nodigen we ook regelmatig andere sprekers uit, houd onze bulletins, uitnodigingen en social media goed in de gaten.
Voor de kinderen en tieners worden activiteiten en kinderdiensten verzorgd. Deze onderdelen zijn altijd volop in ontwikkeling.De samenkomst wordt afgesloten met koffie en regelmatig een verkoop van iets lekkers of een familiefeest waarbij iedereen iets lekkers meeneemt. Elke keer is het weer een verrassing wat er op tafel komt. Lekker en gezellig.
Onze assistent pastors staan altijd klaar voor een luisterend oor, gesprek of gebed.

Naast de samenkomst op zondag zijn er door de week huisgemeentegroepen en diverse cursussen waar je naartoe kunt. Ook hier staan warmte, gezelligheid, een luisterend oor en samen ontdekken wat Jezus ons te bieden heeft centraal. Zelfs buiten de diensten om is er onderling contact tussen de gemeenteleden en ontstaan er mooie vriendschappen.

Ik wil je van harte uitnodigen eens te komen kijken om te ontdekken wat we te bieden hebben en wat we allemaal van Jezus mogen en kunnen leren om te groeien en sterker te worden in Het Geloof en daardoor in je leven.

Tot gauw,

Jackeline de Groot
Teamleider Samenkomsten

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

De titel persoonlijke ontwikkeling beschrijft het eigenlijk al. Wij willen ervoor zorgen dat jij jezelf als persoon verder ontwikkelt en een expert wordt op het gebied van christen zijn. Weet jij al wat het betekent en inhoudt om te zeggen “Ik ben een christen”?
Als een christen, oftewel kind van God (!), hebben wij een hele hoge status gekregen. Als christen zijnde kunnen wij andere geweldige dingen doen. Ik heb het dan niet alleen over bijvoorbeeld genezen worden van een ziekte, maar Jezus sprak vaak over dat wij rust kunnen vinden in onszelf. In 1 Johannes staat dat wij hetzelfde zijn als Jezus hier op deze aarde. Het enige wat wij moeten begrijpen is dat er training voor nodig is om onszelf deze eigenschappen en kwaliteiten eigen te maken.
Om een vergelijking naar de professionele voetbalwereld te maken, een voetballer zoals Messi is niet zomaar meerdere keren voetballer van het jaar geworden. Er was veel training en discipline voor nodig om bij elke tegenslag toch door te gaan. Nu heeft hij toch een paar jaar achter elkaar mogen zeggen dat hij de beste voetballer ter wereld was, omdat hij geweldig met een bal om kan gaan.
Het voetbaltalent zat er al in, hij moest er echter wel hard voor trainen om hier een expert in te worden.
De Heer Jezus Christus kwam op aarde als de Zoon van God en wij kunnen ontdekken wat voor geweldige en wonderbaarlijke dingen Hij hier op aarde heeft gedaan. In Zijn Woord zegt Hij zegt dat wij dezelfde werken kunnen doen als Hij en zelfs meer dan dat. Sta er eens bij stil wat dit kan betekenen in jouw leven…..

Robert Djababoe
Teamleider Persoonlijke Ontwikkeling